Cannot install Ubuntu 22.04.2 LTS

panparadox at tutanota.com panparadox at tutanota.com
Tue Apr 4 12:48:27 UTC 2023


Hello, I'd just like to report this bug. I'm not familiar with linux systems much so I write this email the old-fashioned way instead of reporting through terminal etc.

I'm on Ubuntu Studio 20.04 and from time to time I get a notification that new version is available (22.04.2 LTS) but when I allow it to install, it gets to the second pinpoint and fails. It doesn't say what kind of problem it is. It's just "error occured" message and that's it. 

I'd be very thankful if you could help me install this update.

Kind regards, Raf

Here's my system info using inxi command:

System:
  Kernel: 5.4.0-146-lowlatency x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 9.4.0 
  Desktop: Xfce 4.14.2 Distro: Ubuntu 20.04.6 LTS (Focal Fossa) 
Machine:
  Type: Laptop System: Dell product: Latitude E5470 v: N/A serial: <filter> 
  Mobo: Dell model: 0C8FKJ v: A00 serial: <filter> UEFI: Dell v: 1.34.3 
  date: 11/20/2022 
Battery:
  ID-1: BAT0 charge: 38.5 Wh condition: 38.5/45.6 Wh (84%) 
  model: LGC-LGC4.20 DELL HK6DV status: Full 
  Device-1: hidpp_battery_0 model: Logitech Wireless Mouse B330/M330/M331 
  charge: 55% (should be ignored) status: Discharging 
CPU:
  Topology: Quad Core model: Intel Core i5-6440HQ bits: 64 type: MCP 
  arch: Skylake-S rev: 3 L2 cache: 6144 KiB 
  flags: avx avx2 lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx 
  bogomips: 20799 
  Speed: 3148 MHz min/max: 800/3500 MHz Core speeds (MHz): 1: 3141 2: 3067 
  3: 3114 4: 3201 
Graphics:
  Device-1: Intel HD Graphics 530 vendor: Dell driver: i915 v: kernel 
  bus ID: 00:02.0 
  Display: x11 server: X.Org 1.20.13 driver: modesetting 
  unloaded: fbdev,vesa tty: N/A 
  OpenGL: renderer: Mesa Intel HD Graphics 530 (SKL GT2) v: 4.6 Mesa 21.2.6 
  direct render: Yes 
Audio:
  Device-1: Intel 100 Series/C230 Series Family HD Audio vendor: Dell 
  driver: snd_hda_intel v: kernel bus ID: 00:1f.3 
  Sound Server: ALSA v: k5.4.0-146-lowlatency 
Network:
  Device-1: Intel Ethernet I219-LM vendor: Dell driver: e1000e v: 3.2.6-k 
  port: f040 bus ID: 00:1f.6 
  IF: enp0s31f6 state: down mac: <filter> 
  Device-2: Qualcomm Atheros QCA6174 802.11ac Wireless Network Adapter 
  vendor: Dell driver: ath10k_pci v: kernel port: f040 bus ID: 01:00.0 
  IF: wlp1s0 state: up mac: <filter> 
  Device-3: Qualcomm Atheros type: USB driver: btusb bus ID: 1-6:3 
Drives:
  Local Storage: total: 3.90 TiB used: 1.89 TiB (48.6%) 
  ID-1: /dev/mmcblk0 model: NCard size: 29.50 GiB 
  ID-2: /dev/sda vendor: SK Hynix model: SC308 SATA 256GB size: 238.47 GiB 
  ID-3: /dev/sdb type: USB vendor: Toshiba model: External USB 3.0 
  size: 3.64 TiB 
RAID:
  Hardware-1: Intel SATA Controller [RAID mode] driver: ahci v: 3.0 
  bus ID: 00:17.0 
Partition:
  ID-1: / size: 233.18 GiB used: 219.77 GiB (94.2%) fs: ext4 dev: /dev/sda5 
Sensors:
  System Temperatures: cpu: 44.5 C mobo: N/A 
  Fan Speeds (RPM): cpu: 0 
Info:
  Processes: 334 Uptime: 1d 6m Memory: 7.66 GiB used: 4.34 GiB (56.6%) 
  Init: systemd runlevel: 5 Compilers: gcc: 9.4.0 Shell: bash v: 5.0.17 
  inxi: 3.0.38 

-- 
 Wysyłane z Tutanota, ciesz się bezpiecznymi i wolnymi od reklam wiadomościami e-mail.
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <https://lists.ubuntu.com/archives/ubuntu-bugsquad/attachments/20230404/d2d4d933/attachment.html>


More information about the Ubuntu-bugsquad mailing list