<div dir="ltr">@Peter:<br><br>Well, the problem was replicated over 4 attempts to use "manual" partition install . . . 2 with Lubuntu 14.04 installer and 2 with U-MATE 15.04 . . . I don't know how else to describe what I did . . . 10 MB for New World Boot, 11GB or so for ext4, 1.6 GB for swap . . . .  The installer would then flag both New World and ext4 as "/" . . . attempts to change either one of those options was not accepted by the installer -- it would show an error . . . .<br><br>Only when I ran it as automatic did it go through . . . this was from two versions of the desktop image . . . a month ago I ran an install through the ubuntu 14.04 mini installer . . . using my usual "manual" choices and that install was "OK" . . . only problem was picking GNOME DE which was listed in the drop down menu . . . was too much for my system . . . defaulted to XFCE . . . .<br><br>"Dumps"??  Seems like it, the dmesg list ending with "p link is down" is the last line that shows . . . system "freezes" after that.  <br><br>At one point I read through 1000 lines via systemctl . . . something . . . and a number of red lines showed up . . . and there was a ***Dependency*** problem listed . . . I'm thinking it was around the ethernet, "network-manager" . . . I'm away from that machine right now, but I've posted most of this data already . . . but it seemed to indicate a dependency missing for network-manager . . . which is my present issue.<br><br>F<br><div class="gmail_extra"><br><div class="gmail_quote">On Thu, May 14, 2015 at 12:36 PM, Peter Golis <span dir="ltr"><<a href="mailto:golisp@centrum.sk" target="_blank">golisp@centrum.sk</a>></span> wrote:<br><blockquote class="gmail_quote" style="margin:0 0 0 .8ex;border-left:1px #ccc solid;padding-left:1ex">Hello Fritz,<br>Do you have any details how to replicate that error with yaboot install? You had written about fail when you had made newworld boot partition with wrong size. Could you been please more specific how to create that kind of partition with that size? Of course, you had confirmed successful installation when you had not made wrong boot partition.<br><br>And regarding kernel crash, did you have any dumps?<span class="HOEnZb"><font color="#888888"><br><br>P.</font></span><div class="HOEnZb"><div class="h5"><br><br><br></div></div></blockquote></div></div></div>