<div dir="ltr"><div class="gmail_extra">@Israel:  Read through your earlier post . . . and started with running "lsmod" . . . looks like "snd_aoa" is listed . . . as well as "airport"  . . . does that mean doing the "modprobe" items you mentioned would be the next step?  I'd prefer not to mess things up in the pursuit of "fixing" them.  And, reminder, this is a circa '01?? iMac G4, not an iBook--if that would make any difference.  Is this now clearly part of the "hw-detect bug thingie" . . . and the modprobe instructions below or in the "iBook sound" thread would be OK to try?<br>

<br></div><div class="gmail_extra">F<br></div><div class="gmail_extra"><br>bnep                   12554  2 <br>mac_hid                 3789  0 <br>snd_seq_device          6920  3 snd_seq_midi,snd_rawmidi,snd_seq<br>rfcomm                 42283  0 <br>

bluetooth             182260  10 bnep,rfcomm<br>snd                    71315  6 snd_aoa_i2sbus,snd_pcm,snd_rawmidi,snd_seq,snd_timer,snd_seq_device<br>rtc_generic             1363  0 <br>sungem                 32153  0 <br>

firewire_ohci          36642  0 <br>parport_pc             37242  0 <br>soundcore               7871  1 snd<br>ppdev                   7758  0 <br>sungem_phy             12068  1 sungem<br>firewire_core          61172  1 firewire_ohci<br>

snd_aoa_soundbus        4899  1 snd_aoa_i2sbus<br>lp                      9123  0 <br>parport                37912  3 parport_pc,ppdev,lp<br>crc_itu_t               1483  1 firewire_core<br>uninorth_agp            7650  1 <br>

airport                 3738  0 <br>orinoco                72279  1 airport<br>cfg80211              192449  1 orinoco<br><div class="gmail_quote"><br><blockquote class="gmail_quote" style="margin:0px 0px 0px 0.8ex;border-left:1px solid rgb(204,204,204);padding-left:1ex">

<div id=":1a2" class="" style="overflow:hidden">
From: Israel <<a href="mailto:israeldahl@gmail.com">israeldahl@gmail.com</a>><br>
To: <a href="mailto:lubuntu-users@lists.ubuntu.com">lubuntu-users@lists.ubuntu.com</a><br>
Subject: Re: Lu 12.04 "Network Manager is not working"?? YT is not<br>
        working either . . . .<br>
<br>
<br>
The No Sound issue, might be related to the migration from snd-powermac<br>
to snd-aoa<br>
I am not sure why it would be happening in 12.04, though the newer<br>
kernels may have introduced this behavior.<br>
<br>
It might also be why your wireless isn't working.<br>
<br>
Does your PPC have an 'airport' or is it b43?<br>
If it is airport, then it is most likely because of the hw-detect bug<br>
that has plagued PPC this release.<br>
<br>
If you really want to test some things out I wrote an e-mail a while<br>
back about my testing on an iBook.<br>
<a href="https://lists.ubuntu.com/archives/lubuntu-users/2014-May/007479.html" target="_blank">https://lists.ubuntu.com/archives/lubuntu-users/2014-May/007479.html</a><br>
However, there are some models that simply do not work without having to<br>
do some more extensive hacking around.<br>
<br>
Also, for the airport module you would need to try<br>
sudo modprobe airport<br>
and add airport into your /etc/modules<br>
and make sure it isn't blacklisted (like the sound modules).<br>
<br>
If your computer uses b43 you will (most likely) need to install<br>
b43-fwcutter firmware-b43-installer<br>
If you have another b43 driver installed it can cause an issue with this</div></blockquote></div><br><br><br><div><br></div>
</div></div>