<html>
  <head>
    <meta content="text/html; charset=UTF-8" http-equiv="Content-Type">
  </head>
  <body bgcolor="#FFFFFF" text="#000000">
    <font size="-1"><font face="Arial">Thanks, that's a good starting
        point.<br>
        <br>
      </font></font>
    <div class="moz-cite-prefix">On 10/2/2012 12:05 PM, Aere Greenway
      wrote:<br>
    </div>
    <blockquote cite="mid:1349193922.2257.11.camel@aere-Dell-DE051"
      type="cite">
      <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
      <meta name="GENERATOR" content="GtkHTML/4.2.2">
      John:<br>
      <br>
      If I could have remembered anything of how do do it, I would have
      passed it on.  <br>
      <br>
      It seems I saw something in an Ubuntu forum about configuring
      Pulseaudio on Lubuntu.  <br>
      <br>
      I did a Google search just now for "pulseaudio lubuntu", which
      came up with interesting stuff, but not what I remembered using. 
      <br>
      <br>
      I did see this one piece of information that seemed familiar:<br>
      <br>
      <br>
      <b>Re: No audio lubuntu 12.04</b>
      <hr align="center" size="1">
      Be sure that pavucontrol, pulseaudio, pulseaudio-utils and
      libgtk-3-0 are all installed. Then play with the different
      settings in pulseaudio volume control and the controls in your
      player until you get sound. <a moz-do-not-send="true"
        href="http://douwil7.100webspace.net/linux/Tuning.html#17">http://douwil7.100webspace.net/linux/Tuning.html#17</a>
      <br>
      <br>
      That seems to be what I did, that finally got it working.  <br>
      <br>
      I also had issues with having two soundcards on my machine, where
      sometimes they would initialize in the wrong order, and I would
      get no sound because it was using the soundcard with no
      amplifier/speakers hooked to it.  <br>
      <br>
      - Aere<br>
      <br>
      On Tue, 2012-10-02 at 11:44 -0400, John Hupp wrote:<br>
      <blockquote type="CITE"> <font size="2">So even though Pulseaudio
          is installed by default, apparently there are configuration
          questions viz-a-viz it's relationship with Alsa.</font><br>
        <br>
        <font size="2">Since Edubuntu's LTSP clients play local sound
          just fine, if you tossed me a few critical bones, I might be
          able to compare the Lubuntu vs. Edubuntu configurations and
          figure out what to change to get local sound working with
          Lubuntu LTSP.</font><br>
        <br>
        <font size="2">Of course, with LTSP, there might be the added
          question of whether I would need to change the LTSP chroot
          image -- but one step at a time!</font><br>
        <br>
      </blockquote>
      <blockquote type="CITE"> On 10/2/2012 11:30 AM, Aere Greenway
        wrote:<br>
        <br>
      </blockquote>
      <blockquote type="CITE">
        <blockquote type="CITE"> All:<br>
          <br>
          I use Pulseaudio in Lubuntu all the time, because I need to <i>test</i>
          with Java Sound (specifically, its software synthesizer),
          which on Linux (at least in the Ubuntu variants), assumes
          Pulseaudio is used.  It may be possible to make Java Sound use
          something else, but I don't know how to do it.<br>
          <br>
          So I (with some effort) configured my Lubuntu systems to use
          Pulseaudio.  Unfortunately, I don't remember the steps to do
          that, but I believe I can figure it out again if it becomes
          necessary.  <br>
          <br>
          - Aere<br>
          <br>
          On Tue, 2012-10-02 at 11:14 -0400, John Hupp wrote:<br>
          <blockquote type="CITE"> <font size="2">A couple more notes:</font>
            <br>
            <br>
            <font size="2">I find that Pulseaudio is indeed installed on
              Lubuntu Precise, so perhaps the previous post's "We don't
              use pulseaudio" remark refers merely to non-usage by
              Skype, rather than to fundamental configuration in
              Lubuntu?</font><br>
            <br>
            <font size="2">In Edubuntu 12.04, local sound works fine on
              LTSP clients.  So Alsa and Pulseaudio are configured
              differently in Edubuntu/Ubuntu than in Lubuntu?</font><br>
            <br>
            On 9/29/2012 6:36 PM, John Hupp wrote:<br>
            <br>
            <blockquote type="CITE"> <font size="2">I'm forking a
                previous post to a related yet distinct topic.</font><br>
              <br>
              <font size="2">I hadn't posted anything on the topic yet
                since I have not tested my observation more widely, but
                I seem to find that LTSP clients connected to a Lubuntu
                LTSP server do not have local sound.  They output to the
                server's speakers.</font><br>
              <br>
              <font size="2">Vaguely I recall that LTSP relies on
                pulseaudio, so your statement below could explain the
                behavior.</font><br>
              <br>
              <font size="2">If this assessment is correct, anyone know
                of a relatively easy way to get local sound working with
                LTSP on Lubuntu?</font><br>
              <br>
              On 9/29/2012 6:14 PM, <a moz-do-not-send="true"
                href="mailto:leszek.lesner@web.de">leszek.lesner@web.de</a>
              wrote:<br>
              <br>
              <blockquote type="CITE"> We don't use pulseaudio so
                pavucontrol makes no sense. Skype only used with alsa
                reveals the alsa devices in skypes configuration for
                audio devices. This works usually fine. <br>
                <br>
                 <br>
                <br>
                --<br>
                <br>
                 <br>
                <br>
                Von meinem Nokia N9 gesendet<br>
                <br>
                 <br>
                <br>
                <br>
                <br>
                紳癒礁湖 (Rafael Laguna) schrieb am 29.09.12 23:54:<br>
                <br>
                <br>
                <br>
                Today I had to use Skype, and I noticed that there's no
                way to change the microphone volume. There's no GUI for
                doing that. So I googled and, at the Ubuntu forums
                recommended to use pavucontrol as a unique pulse audio
                controller.<br>
                <br>
                <br>
                Shouldn't we include this app in the distro? I mean,
                maybe more people need to control more device's levels
                and they have no choice. Or maybe I'm wrong and I'm not
                using the right tool.<br>
                <br>
                <br>
                Thanks.<br>
                <br>
                -- <br>
                <br>
                紳癒礁湖 (Rafael Laguna)<br>
                Lubuntu Artwork Team<br>
                <br>
                -- <br>
                <br>
                Lubuntu-users mailing list<br>
                <br>
                <a moz-do-not-send="true"
                  href="mailto:Lubuntu-users@lists.ubuntu.com">Lubuntu-users@lists.ubuntu.com</a><br>
                <br>
                Modify settings or unsubscribe at: <a
                  moz-do-not-send="true"
                  href="https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/lubuntu-users">https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/lubuntu-users</a><br>
                <br>
                <br>
                <br>
                <br>
                <br>
              </blockquote>
              <br>
              <br>
              <br>
            </blockquote>
            <br>
            <br>
            <br>
            <br>
            <br>
          </blockquote>
          <br>
          <table cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%">
            <tbody>
              <tr>
                <td>
                  <pre>-- 

Sincerely,
Aere
</pre>
                </td>
              </tr>
            </tbody>
          </table>
        </blockquote>
        <br>
      </blockquote>
      <br>
      <table cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%">
        <tbody>
          <tr>
            <td>
              <pre>-- 

Sincerely,
Aere
</pre>
            </td>
          </tr>
        </tbody>
      </table>
    </blockquote>
    <br>
  </body>
</html>