ubuntu-15.04 PPC issues

Israel israeldahl at gmail.com
Thu Jun 4 11:51:01 UTC 2015


Hi Peter,
My issue running Lubuntu (and Mini and Debian Jessie) on PPC was much
larger than a sound issue.
There is little I can do to even boot to anything coherent.  I cannot
even get to a console reliably to even begin to try to modprobe, or mess
with xorg, or any of those fine things that PPC often requires.  In the
Ubuntu mini, I would run for a while fine, but if I tried to install
something the computer would simply turn off.  It surely is possible the
hardware is no longer working, but I will test out some that I know to
be working (12.04 worked flawlessly), and with 14.04 I can:
sudo modprobe snd-aoa-/whateverone/
and mess with alsamixer.

Thanks you for your input!!  I appreciate your insights and help.

On 06/04/2015 02:00 AM, Peter Golis wrote:
>
> Hello Gentleman,
>
> As was mentioned previousely, and as is written in PPC FAQ, better is
> to try load missing module.If that will not help, then there is need
> to try 12.04 Live with old PowerPC sound modules and check type of
> hardware together with /proc/cpuinfo for model type. From that type
> can be made patch for upstream kernel as migration from snd-powerpc to
> sns-aoa-* is not yet done.
>
>  
>
> Have a nice day,
>
> Peter.
>
>  
>
> ______________________________________________________________
> > Od: Israel <israeldahl at gmail.com>
> > Komu: Fritz Hudnut <este.el.paz at gmail.com>
> > Dátum: 04.06.2015 04:03
> > Predmet: Re: ubuntu-15.04 PPC issues
> >
>
> > CC: "lubuntu user list"
>
> On 06/03/2015 07:45 PM, Fritz Hudnut wrote:
> > Israel:
> >
> > Right now 14.04 is fine for PPC . . . there is a "Fixing sound in
> > 14.04" thread on the Apple Hardware sub-forum . . . some are "easier"
> > to do than others . . . .  I have some posts on that thread, and once
> > I got around to trying to fix it, mine was pretty easy . . . .  There
> > are instructions, perhaps on the PowerPCFAQ, as well . . . you have to
> > find out which "device ID" alsamixer is using???
> >
> > If you can't find the thread, let me know . . . "rsavage" is the
> > gentleman who posted the fixes for sound there.
> >
> > F
> >
> Hi Fritz!
> I haven't looked at that thread in quite a while (probably close to a
> year...), so I will revisit it, since I am sure there have been more
> suggestions and fixes.  I didn't see the alsamixer thing, so I will
> definitely have to give it another look!
>
>
> -- 
> Regards
>
>
> -- 
> Lubuntu-users mailing list
> Lubuntu-users at lists.ubuntu.com
> Modify settings or unsubscribe at:
> https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/lubuntu-users
>


-- 
Regards

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <https://lists.ubuntu.com/archives/lubuntu-users/attachments/20150604/af10abb9/attachment.html>


More information about the Lubuntu-users mailing list