Audio malfunctioning

Rusty Shakelford R.Shakelford at GMX.com
Fri Aug 1 19:10:07 UTC 2014


I am presently running Ubuntu 14.04 LTS on a Medion laptop.
The kernel is 3.13.0-32-generic (x86_64)
Desktop Environment is  LXDE (Lubuntu)

Internal speakers are working fine.
There is no signal to the headphone jack. Therefore I can not use 
external speakers.
There is no ext speaker output. Only headphone and mic.

Everything works fine with Microsoft windows.
I have tried several Linux distros such as Ubuntu, Linux Mint, Zorin, 
Kubuntu, Lubuntu etc.... I get the same results on all of them whether I 
have a full installation or running a "live" version from a USB drive. 
No headphone signal on any of them except microsoft windows. (mutes are 
off, volumes are up, etc...)
It seems to be a Linux thing.

After running ( lspci ) in the terminal I get this;

00:00.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RS690 Host 
Bridge
00:01.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RS690 PCI to 
PCI Bridge (Internal gfx)
00:05.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RS690 PCI to 
PCI Bridge (PCI Express Port 1)
00:06.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RS690 PCI to 
PCI Bridge (PCI Express Port 2)
00:07.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RS690 PCI to 
PCI Bridge (PCI Express Port 3)
00:12.0 SATA controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB600 
Non-Raid-5 SATA
00:13.0 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB600 USB 
(OHCI0)
00:13.1 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB600 USB 
(OHCI1)
00:13.2 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB600 USB 
(OHCI2)
00:13.3 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB600 USB 
(OHCI3)
00:13.4 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB600 USB 
(OHCI4)
00:13.5 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB600 USB 
Controller (EHCI)
00:14.0 SMBus: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SBx00 SMBus 
Controller (rev 14)
00:14.1 IDE interface: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB600 IDE
00:14.2 Audio device: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SBx00 
Azalia (Intel HDA)
00:14.3 ISA bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB600 PCI to 
LPC Bridge
00:14.4 PCI bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SBx00 PCI to 
PCI Bridge
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] K8 
[Athlon64/Opteron] HyperTransport Technology Configuration
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] K8 
[Athlon64/Opteron] Address Map
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] K8 
[Athlon64/Opteron] DRAM Controller
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] K8 
[Athlon64/Opteron] Miscellaneous Control
01:05.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices, Inc. 
[AMD/ATI] RS690M [Radeon Xpress 1200/1250/1270]
01:05.2 Audio device: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RS690 HDMI 
Audio [Radeon Xpress 1200 Series]
08:00.0 Network controller: Ralink corp. RT2790 Wireless 802.11n 1T/2R PCIe
0e:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. 
RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller (rev 01)


ALSA information for my computer can be found at this link
http://www.alsa-project.org/db/?f=22f1e7aa7516a4c152a33c77df5fc0ca3c683217

This has been bothering me for awhile now. Any ideas?
Thanks.



More information about the Lubuntu-users mailing list