webcam (guvcview) does not work

Geoffrey De Belie computergeoffrey at zoho.com
Tue Apr 22 05:54:14 UTC 2014


>Date: Tue, 22 Apr 2014 01:02:07 +0200 
>From: farinet at arcor.de 
>To: lubuntu user list  
>Subject: webcam (guvcview) does not work 
>Message-ID:  
>Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-15 
> 
>Only now i realised in 14.04 guvcview - at least for me is not working 
>anymore. When i start it in a terminal, i'm getting the following - 
>long! ;-) - errorlist: 
> 
>--- 
>~$ guvcview 
>guvcview 1.7.1 
>file guvcview_video.mkv has extension type 1 
>file guvcview_image.jpg has extension type 0 
>file guvcview_image.jpg has extension type 0 
>Video file suffix detected: 0 
>Image file suffix detected: 0 
>ALSA lib pcm_dsnoop.c:618:(snd_pcm_dsnoop_open) unable to open slave 
>ALSA lib pcm_dmix.c:1022:(snd_pcm_dmix_open) unable to open slave 
>ALSA lib pcm.c:2239:(snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM cards.pcm.rear 
>ALSA lib pcm.c:2239:(snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM cards.pcm.center_lfe 
>ALSA lib pcm.c:2239:(snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM cards.pcm.side 
>bt_audio_service_open: connect() failed: Verbindungsaufbau abgelehnt (111) 
>bt_audio_service_open: connect() failed: Verbindungsaufbau abgelehnt (111) 
>bt_audio_service_open: connect() failed: Verbindungsaufbau abgelehnt (111) 
>bt_audio_service_open: connect() failed: Verbindungsaufbau abgelehnt (111) 
>ALSA lib pcm_equal.c:196:(_snd_pcm_equal_open) No slave configuration 
>for equal pcm 
>ALSA lib pcm_equal.c:196:(_snd_pcm_equal_open) No slave configuration 
>for equal pcm 
>ALSA lib pcm_dmix.c:1022:(snd_pcm_dmix_open) unable to open slave 
>Cannot connect to server socket err = Datei oder Verzeichnis nicht gefunden 
>Cannot connect to server request channel 
>jack server is not running or cannot be started 
>video device: /dev/video0 
>unable to detect video devices on your system (0) 
>ERROR opening V4L interface: Datei oder Verzeichnis nicht gefunden 
>Init video returned -1 
>--- 
> 
>Any ideas in regard? In 13.10 i had no problem. 
> 
>I also installed (with '--no-install-recommends' - fear of big gnome 
>dependencies) cheese. But it does not work either. There the errorlist 
>looks like this: 
> 
>--- 
>** Message: cheese-application.vala:291: Error during camera setup: Kein 
>Ger?t gefunden 
> 
> 
>(cheese:21060): cheese-CRITICAL **: 
>cheese_camera_device_get_device_node: assertion 'CHEESE_IS_CAMERA_DEVICE 
>(device)' failed 
> 
>(cheese:21060): GLib-CRITICAL **: g_variant_new_string: assertion 
>'string != NULL' failed 
> 
>(cheese:21060): GLib-GIO-CRITICAL **: g_settings_schema_key_type_check: 
>assertion 'value != NULL' failed 
> 
>(cheese:21060): GLib-CRITICAL **: g_variant_get_type_string: assertion 
>'value != NULL' failed 
> 
>(cheese:21060): GLib-GIO-CRITICAL **: g_settings_set_value: key 'camera' 
>in 'org.gnome.Cheese' expects type 's', but a GVariant of type '(null)' 
>was given 
> 
>** (cheese:21060): CRITICAL **: 
>cheese_preferences_dialog_setup_resolutions_for_device: assertion 
>'device != NULL' failed 
>--- 
> 

Hi,

Is this an USB webcam? If so, try connecting it to a different USB port.
What does ls /lib/udev | grep /dev/video return?

Kind regards,
Geoffrey De Belie / Smile4ever





More information about the Lubuntu-users mailing list