Unfortunately I had no success commiting the changes in xorg.conf :-(<br>The only option is still 1024x768. Should I do something in the System Settings =&gt; Display =&gt; Hardware tab?<br>Balázs<br><br><div><span class="gmail_quote">
2006/8/29, Abdullah Ramazanoglu &lt;<a href="mailto:ar018@yahoo.com">ar018@yahoo.com</a>&gt;:</span><blockquote class="gmail_quote" style="border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; padding-left: 1ex;">
Magyari, Balázs dedi ki:<br><br>&gt; Sorry, I must ask:<br>&gt; instead of this...<br>&gt;<br>&gt; Section &quot;Monitor&quot;<br>&gt;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Identifier&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&quot;Generic Monitor&quot;<br>&gt;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Option&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&quot;DPMS&quot;
<br>&gt;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;HorizSync&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;28-64<br>&gt;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;VertRefresh&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;43-60<br>&gt; EndSection<br>&gt;<br>&gt; ...should my &quot;Monitor&quot; section look like this below?<br>&gt;<br>&gt; Section &quot;Monitor&quot;<br>&gt;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Identifier&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&quot;Generic Monitor&quot;
<br>&gt;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Option&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&quot;DPMS&quot;<br>&gt; Modeline&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&quot;1280x800&quot; 80.58 1280 1344 1480 1680 800 801 804 827<br>&gt; Modeline&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&quot;1280x800&quot; 95.95 1280 1352 1488 1696 800 801 804 832
<br>&gt; Modeline&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&quot;1280x800&quot; 111.77 1280 1360 1496 1712 800 801 804 837<br>&gt; Modeline&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&quot;1280x800&quot; 128.04 1280 1368 1504 1728 800 801 804 842<br>&gt; Modeline&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&quot;1280x800&quot; 
144.76 1280 1376 1512 1744 800 801 804 847<br>&gt; Modeline&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&quot;1280x800&quot; 160.48 1280 1376 1512 1744 800 801 804 852<br>&gt; Modeline&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&quot;1280x800&quot; 177.98 1280 1376 1520 1760 800 801 804 857<br>
&gt; Modeline&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&quot;1280x800&quot; 194.19 1280 1376 1520 1760 800 801 804 862<br>&gt; Modeline&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&quot;1280x800&quot; 210.58 1280 1376 1520 1760 800 801 804 867<br>&gt; Modeline&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&quot;1280x800&quot; 165.13
 1280 1376 1512 1744 800 801 804 853<br>&gt; # 1280x800 @ 60.00 Hz (GTF) hsync: 49.68 kHz; pclk: 83.46 MHz<br>&gt; ModeLine &quot;1280x800&quot; 83.5 1280 1344 1480 1680 800 801 804 828<br>&gt; # 1280x800 @ 75.00 Hz (GTF) hsync: 
62.62 kHz; pclk: 107.21 MHz<br>&gt; Modeline &quot;1280x800&quot;&nbsp;&nbsp;107.21&nbsp;&nbsp;1280 1360 1496 1712&nbsp;&nbsp;800 801 804 835<br>&gt; # 1280x800 @ 85.00 Hz (GTF) hsync: 71.40 kHz; pclk: 123.38 MHz<br>&gt; Modeline &quot;1280x800&quot;&nbsp;&nbsp;
123.38&nbsp;&nbsp;1280 1368 1504 1728&nbsp;&nbsp;800 801 804 840<br>&gt; # 1280x800 @ 100.00 Hz (GTF) hsync: 84.80 kHz; pclk: 147.89 MHz<br>&gt; Modeline &quot;1280x800&quot;&nbsp;&nbsp;147.89&nbsp;&nbsp;1280 1376 1512 1744&nbsp;&nbsp;800 801 804 848<br>&gt; EndSection<br>
&gt;<br>&gt; Now I understand your instructions like this, so please tell me if I'm<br>&gt; wrong, because I don't exactly now what I'm doing. If it's good then<br>&gt; please tell me and I change my xorg.conf and then watch the results
<br>&gt; :-) (I don't want to ruin my computer with my mistake so I thought it<br>&gt; worth to ask one more question)<br>&gt; Thank you!<br>&gt; Balázs<br><br>Yes, you got it correct. However, it's always a good practice to backup a
<br>config file before modifying it. E.g:<br><br>cp -a /etc/X11/xorg.conf /etc/X11/xorg.conf.backup<br><br>In case X doesn't work at all after the change, you can log in from the<br>virtual (text) console and:<br><br>cp -f /etc/X11/xorg.conf.backup /etc/X11/xorg.conf
<br>/etc/init.d/kdm restart<br><br>BTW, I think that this is neither a driver bug, nor a Xorg bug. But it can<br>be considered a &quot;resolution configurator&quot; bug. In your case, the<br>resolution configurator has just set up Modes in Section &quot;Screen&quot; (which
<br>basically means &quot;I want to use these resolutions in this order&quot;) but it<br>didn't make sure that those resolutions are defined in a Modeline (i.e.<br>they are &quot;producable&quot;) to begin with. The configurator should have checked
<br>to see if the Modelines for selected resolutions are already built-in, and<br>if not, should have inserted explicit Modelines in the Section &quot;Monitor&quot;.<br><br>Also see <a href="https://launchpad.net/distros/ubuntu/+source/xorg/+bug/49827">
https://launchpad.net/distros/ubuntu/+source/xorg/+bug/49827</a><br><br>--<br>Abdullah Ramazanoglu<br>aramazan ÄT myrealbox D0T cöm<br><br><br>--<br>kubuntu-users mailing list<br><a href="mailto:kubuntu-users@lists.ubuntu.com">
kubuntu-users@lists.ubuntu.com</a><br><a href="https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/kubuntu-users">https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/kubuntu-users</a><br></blockquote></div><br>