Digikam hangs on 14.04

O. Sinclair o.sinclair at gmail.com
Sat Apr 5 09:09:06 UTC 2014


On 05/04/2014 10:50, Maciej Dziardziel wrote:
> I am not sure where should i report that, so I am posting it here
>
> Digikam stopped working for me at some point after upgrade last week.
> When it starts it displays startup screen and hangs. Run from terminal shows:
>
>
>
> Object::connect: No such signal
> org::freedesktop::UPower::DeviceAdded(QDBusObjectPath)
> Object::connect: No such signal
> org::freedesktop::UPower::DeviceRemoved(QDBusObjectPath)
> QSqlDatabasePrivate::removeDatabase: connection 'ConnectionTest' is
> still in use, all queries will cease to work.
> Bus::open: Can not get ibus-daemon's address.
> IBusInputContext::createInputContext: no connection to ibus-daemon
> Cannot connect to server socket err = No such file or directory
> Cannot connect to server request channel
> jack server is not running or cannot be started
>
> (digikam:6351): GLib-GObject-WARNING **: cannot register existing type
> 'GstObject'
>
> (digikam:6351): GLib-CRITICAL **: g_once_init_leave: assertion 'result
> != 0' failed
>
> (digikam:6351): GLib-GObject-CRITICAL **: g_type_register_static:
> assertion 'parent_type > 0' failed
>
> (digikam:6351): GLib-CRITICAL **: g_once_init_leave: assertion 'result
> != 0' failed
>
> (digikam:6351): GStreamer-CRITICAL **: gst_plugin_feature_get_name:
> assertion 'GST_IS_PLUGIN_FEATURE (feature)' failed
>
>
> maciej at maciej-vaio ~> apt-cache policy digikam
> digikam:
>    Installed: 4:3.5.0-0ubuntu10
>    Candidate: 4:3.5.0-0ubuntu10
>    Version table:
>   *** 4:3.5.0-0ubuntu10 0
>          500 http://gb.archive.ubuntu.com/ubuntu/ trusty/universe amd64 Packages
>          100 /var/lib/dpkg/status
>
>
> Is that a known problem, or is here there a better place to report this bug?
>
works fine for me on 14.04 with all upgrades. Note I am running an older 
kernel though, 3.12, due to issues with vgaswitcheroo

regards
Sinclair




More information about the kubuntu-users mailing list