Logitech Quickcam E 3500 no sound - Solved again!

Nigel Ridley nigel at prayingforisrael.net
Fri Jan 27 11:53:26 UTC 2012


On 01/27/2012 01:14 PM, Nigel Ridley wrote:
> On 01/24/2012 07:26 PM, Nigel Ridley wrote:
>> Hi list,
>>
>> I just bought a Logitech Quickcam E 3500 and installed cheese.
>> The camera works fine but I can't get the included mic to work.
>> I have tried Kmix > Sound and Video configuration > Video Recording > Recording
>> The webcam is there and I can click on the Test button and see a video but no sound.
>> I played around with different options under the various tabs (under Sound Card the webcam is
>> there but when I click on it still no sound).
>>
>> Aren't these USB devices meant to just simply work?
>>
>> Any help greatly appreciated.
>>
>> Nigel
>>
>
> Since getting the webcam inbuilt microphone to work I now have another problem :-(
> I have now removed the webcam (USB) but the KMix icon on the kicker bar doesn't adjust nor mute
> the speakers. I tried all the configuration option in all the places I could find but still no
> adjusting.
> BUT, if I start a downloaded video using DragonPlayer I then get an extra option in the Kmix
> mixer under the Playback Streams named 'dragonplayer: Playback Stream' and I can then adjust the
> sound level and mute it.
> If I play a YouTube video I then get, under the Playback Streams, one named 'ALSA plug-in
> [plugin-container]: Alsa Playback' and again I can adjust sound levels and mute it.
>
> Under System Settings > Multimedia > Phonon I have the laptops internal sound card selected for
> everything and the 'test' button works - there is sound.
>
> So how do I get the Kmix icon on the kicker bar to give me back my sound level control?
>
> TIA,
>
> Nigel
>

A simple logout/login solved the kmix issue - but why do I have logout/login???
Maybe Precise Pangolin 12-04 will fix [lots of] things......



More information about the kubuntu-users mailing list