OpenOffice can't save to a directory with # in the name

Michael Hirsch mdhirsch at gmail.com
Tue Feb 22 03:39:56 UTC 2011


On Mon, Feb 21, 2011 at 11:28 AM, Reinhold Rumberger <rrumberger at web.de> wrote:
> On Montag 21 Februar 2011, 19:03:31, Michael Hirsch wrote:
>> I just solved a tricky problem with OpenOffice.  I'm writing this
>> email for two reasons.  First, it might help someone else with the
>> same trouble.  Second, I'd like to file a bug and I need advice as to
>> where to file it.
>>
>> My wife has a directory named "Troop #441".  Every time she save a
>> file to that directory it ended up in her home dir in a file named
>> "Troop".  Actually, I think it was named "Troop " but that took a
>> while to figure out.
>>
>> I finally found that it was the pound sign "#"
>> in the directory name.
>> There is something wrong with saving to such a directory.
>>
>> Some more experimenting showed that it was only when using the KDE
>> dialogs in OO.  When I switch to using only the OO dialogs
>> (Tools->Options->General and click "Use OpenOffice dialogs") the
>> problem went away.  Of course, now she has ugly dialogs, but at least
>> they work.
>>
>> So my question is where do I file this bug.  It appears to be in the
>> implementation of the KDE dialogs in OO.  Who does that?  Where is the
>> bug DB?
>
> Well, like anything else *buntu, try launchpad.net. (Actually, from a terminal
> window type "ubuntu-bug openoffice.org".)

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/openoffice.org/+bug/722941

Thanks,

Michael



More information about the kubuntu-users mailing list