OpenOffice is really slow when saving a file

Basil Chupin blchupin at iinet.net.au
Sat Sep 25 07:29:58 BST 2010


On 25/09/2010 13:54, Alan Dacey wrote:
> Does anybody else have a problem with OpenOffice where it takes a couple of
> seconds for it to do anything after each mouse click when saving a file?  When
> I save a file in Writer the save dialog comes up but is not entirely drawn for a
> few moments.  Then when I change to a folder another few seconds.  Then when
> I click on a file with a similar name to what I want, another few seconds.  Using
> KDE 4.5.1 on Kubuntu 10.04 and OpenOffice 3.2 from the repros.
> I also am using the latest Nvidia driver from Nvidia, 256.53, and all the eye candy
> Kwin has to offer.  It still happens when I turn it off so that is not the problem.
>
> Alan
>    

You know, this may be a complete piece of nonsense.....but are you using 
an optical wireless USB mouse which doesn't display any sign if the 
batteries are "dead"?

While I have never had the problem you describe above with OpenOffice, 
yesterday I was working on another computer when apps took many seconds 
to respond - never happened before. I got a bit aggro about all this and 
sit the mouse on the desk - the mouse pointer disappeared. I looked at 
the botom of the mouse - and there was no indication that the mouse was 
"detecting" anything. Replaced the batteries...and everything went back 
to normal! :-) .

As I stated, a silly notion, but.....?

BC

-- 
I didn't know it was impossible when I did it.




More information about the kubuntu-users mailing list