Upgrade to 10.04 broke wireless.

Kaj Haulrich kaj at haulrich.net
Sat May 8 12:52:51 BST 2010


On Saturday 08 May 2010 13:46:36 pkaplan1 wrote:
> On Saturday, May 08, 2010 07:35 Nils Kassube wrote:
> > Kaj Haulrich wrote:
> > > The upgrade from 9.10 to 10.04 - followed by re-install x3 - broke my
> > > wireless completely, wicd as well as network-manager. Everything
> > > appeared OK until I tried to connect via WPA personal. Then it kept
> > > going like this: "Bad password" (it wasn't). My network was visible
> > > enough, but no go. I tried several laptops (Medion Akoyas) with
> > > RT2860STA cards - without ever getting them to connect. (Bad
> > > password). I even tried to install Ubuntu, Uubuntu Netbook Remix,
> > > vanilla Kubuntu and Kubuntu Netbook Remix - all failed to connect.
> > 
> > Did you install wicd for all versions or did you also try to use
> > network-manager without wicd installed? You can only have either
> > network-manager or wicd installed. Unfortunately there is no dependency
> > conflict in the Lucid packages, so if you install wicd you should
> > uninstall network-manager.
> > 
> > 
> > Nils
> 
> As I discovered, you should not only remove network-manager, but you should
> purge it to get rid of its config files.
> 
> sudo apt-get purge network-manager
> 
> Then make sure that wicd is looking at the correct wireless interface (in
> my case wlan0 rather than eth1).

Wasn't necessary in my case. The downgrading of wicd went without a hiccup, as 
described. Your advice seems fine, though...

Kaj Haulrich.
-- 
--- Sent from a 100% Microsoft-free computer---
--------- Running Linux Kubuntu 10.04 ---------



More information about the kubuntu-users mailing list