External USB disk drive issues

Ardavon Falls afalls at qvxlabs.com
Mon Jul 28 09:29:07 BST 2008


Joris,
Thank you for your reply, I got it to work by modifying fstab.

Thanks
> Hi sorry it was an experimental partition, in other partition I have 
> in my /etc/fstab this :
>  # /etc/fstab: static file system information.
> #
> # <file system> <mount point>   <type>  <options>       <dump>  <pass>
> proc            /proc           proc    defaults        0       0
> # /dev/sdb6
> UUID=1530f861-08f2-4696-b43c-f1ae8c14c13e /               ext3    
> relatime,errors=remount-ro 0       1
> # /dev/sda5
> UUID=c62f84ff-15cf-47fa-b07d-04392a562c64 none            swap    
> sw              0       0
> # /dev/sdb5
> UUID=de8681c4-a828-458b-a62c-388f67c30d56 none            swap    
> sw              0       0
> # /dev/sdb7
> UUID=801c1a67-d1c7-44fe-9d3c-b1e8896302d8 none            swap    
> sw              0       0
> /dev/scd0       /media/cdrom0   udf,iso9660 user,noauto,exec,utf8 
> 0       0
> /dev/fd0        /media/floppy0  auto    rw,user,noauto,exec,utf8 0       0
>
>
> 2008/7/28 joris abadie <temps.jo <http://temps.jo>@gmail.com 
> <http://gmail.com>>
>
>     Hi
>     look at :
>     sudo gedit /ect/fstab
>
>     here is my :
>     # /etc/fstab: static file system information.
>     #
>     # <file system> <mount point>   <type>  <options>       <dump>  <pass>
>     proc            /proc           proc    defaults        0       0
>     # /dev/sdb1
>     UUID=6e712b65-4330-40c3-b763-4e2737429e66 /               ext3   
>     relatime,errors=remount-ro 0       1
>     # /dev/sdb5
>     UUID=f8d66b4b-226f-463f-8b11-632b6e4f0c07 none            swap   
>     sw              0       0
>     /dev/sdc1       /media/cdrom0   udf,iso9660 user,noauto,exec,utf8
>     0       0
>     /dev/scd0       /media/cdrom1   udf,iso9660 user,noauto,exec,utf8
>     0       0
>     /dev/fd0        /media/floppy0  auto    rw,user,noauto,exec,utf8
>     0       0
>
>
>     2008/7/28 Ardavon Falls <afalls at qvxlabs.com
>     <mailto:afalls at qvxlabs.com>>
>
>         I recently installed Kubuntu 8.04 x64 and all is working well
>         except it would
>         auto mount my external hard disk. Is there something special I
>         should to to
>         get it to work? It shows up in dmesg so the kernel knows about it.
>
>         Thanks
>         Ardy
>
>
>
>
>
>         --
>         kubuntu-users mailing list
>         kubuntu-users at lists.ubuntu.com
>         <mailto:kubuntu-users at lists.ubuntu.com>
>         Modify settings or unsubscribe at:
>         https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/kubuntu-users
>
>
>
>  


!DSPAM:488d835413612961918119!





More information about the kubuntu-users mailing list