Network printer install problem

Kevin B. O'Brien nadreck at palain.com
Sun Aug 17 23:16:56 UTC 2008


I have a printer that is attached to a network print server, and it is 
working in Windows. I want to able to print to it from my Kubuntu boxes, 
but I am running into a problem. Looking at the error log for cups makes 
me think that it is a permissions issuel. Here is an excerpt from the 
error log:

***************************************************************************************************

E [17/Aug/2008:18:26:11 -0400] [cups-deviced] Bad line from "snmp": 
network socket://192.168.1.107 "" " 192.168.1.107" ""
E [17/Aug/2008:18:26:14 -0400] [cups-deviced] Bad line from "snmp": 
network socket://192.168.1.107 "" " 192.168.1.107" ""
E [17/Aug/2008:18:28:22 -0400] CUPS-Add-Modify-Printer: Unauthorized
E [17/Aug/2008:18:28:22 -0400] CUPS-Add-Modify-Printer: Unauthorized
E [17/Aug/2008:18:28:22 -0400] CUPS-Accept-Jobs: Unauthorized
E [17/Aug/2008:18:28:22 -0400] Resume-Printer: Unauthorized
E [17/Aug/2008:18:28:25 -0400] [Job 1] Unable to write print data: 
Broken pipe
E [17/Aug/2008:18:28:25 -0400] PID 24923 (/usr/lib/cups/backend/socket) 
stopped with status 1!
E [17/Aug/2008:18:28:37 -0400] PID 24921 
(/usr/lib/cups/filter/foomatic-rip) stopped with status 1!
E [17/Aug/2008:18:29:19 -0400] CUPS-Delete-Printer: Unauthorized
E [17/Aug/2008:18:29:21 -0400] CUPS-Add-Modify-Printer: Unauthorized
E [17/Aug/2008:18:29:21 -0400] CUPS-Add-Modify-Printer: Unauthorized
E [17/Aug/2008:18:29:21 -0400] CUPS-Accept-Jobs: Unauthorized
E [17/Aug/2008:18:29:21 -0400] Resume-Printer: Unauthorized
E [17/Aug/2008:18:29:23 -0400] CUPS-Delete-Printer: Unauthorized
E [17/Aug/2008:18:30:30 -0400] [cups-deviced] Bad line from "snmp": 
network socket://192.168.1.107 "" " 192.168.1.107" ""

***************************************************************************************************

The two things that jumped out at me are all of the "Unauthorized" in 
there. But I may also have had a problem with the setup of the print 
server. I can ping it just fine, and it is indeed at the IP address I 
specified here.

Any idea what I can do next?

Thank you,


-- 
Kevin B. O'Brien         TANSTAAFL
nadreck at palain.com      Linux User #333216

"Husbands never become good; they merely become proficient." - H.L. Mencken




More information about the kubuntu-users mailing list