Problem with /dev/dsp

Andrew M baseballnut at gmail.com
Mon May 7 02:05:56 BST 2007


OK, it doesn't look like it's muted.

The darker bulb means it is off.  So the microphone is off (but line in is
on, as it has a bright bulb).

On 5/6/07, Paul S <paulatgm at gmail.com> wrote:
>
> Andrew M said the following on 05/06/2007 06:13 PM:
> > I don't think it's muted.  How can I tell?
>
> enter "alsamixer" in a terminal and when the display pops up, hit "h" to
> get the menu.  On my card, I hit F5 to show all and then can see that
> "mic" is the only input.  But mine also shows volumes at zero for the
> "capture".  I assume that these volumes need to be raised.
>
> >
> > I can hear sound.  Even in Skype.  I just can't use the microphone.
> >
> > BTW, in KMix, the Input is set to Line In.
> >
>
> In kmix, on the input tab, I see 2 volumes.  One has a dark bulb below
> it and is at zero.  I can click the mouse on the bulb and it will glow
> brighter and I can also raise the volume.  The other one is already at
> 100% and has a bright bulb.  I assume the darker bulb means it's off (as
> would a zero volume).
>
> HTH
>
> --
> kubuntu-users mailing list
> kubuntu-users at lists.ubuntu.com
> Modify settings or unsubscribe at:
> https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/kubuntu-users
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: https://lists.ubuntu.com/archives/kubuntu-users/attachments/20070506/786e81a9/attachment.htm 


More information about the kubuntu-users mailing list