Fwd: Re: (Not)Playing Embedded Videos With Mozilla Browser

Leonard Chatagnier lenc5570 at sbcglobal.net
Mon Aug 21 00:25:04 BST 2006


Note: Forwarding message because the original email
never got on the list.

--- Leonard Chatagnier <lenc5570 at sbcglobal.net> wrote:
> 
> Hi Roshan,
> Really appreciate your offer to help. The issue
> occurrs with Mozilla browser on any embedded video
> and
> here is a specific web site that I usually check to
> see if it's still broke:
> 
> http://news.yahoo.com/video/2529
> 
> Any embedded video link on that page will do and I
> find it will play with firefox using the
> mplayerplug-ins but not with the mozilla browser,
> Mozilla 1.7.12. View it with the Mozilla 1.7.12
> browser. Thanks for helping.
> 
> > 
> > After reading your post, I feel like I have an
> idea
> > of your problem but
> > would like a specific test case.  So, please
> provide
> > a web site with an
> > embedded video that exhibits the problem you have
> > and which browser you
> > would like to view it with.
> > 
> > On 8/19/06, Leonard Chatagnier
> > <lenc5570 at sbcglobal.net> wrote:
> > >
> > > This issue dates back to Debian Sid(several
> months
> > > ago) and now with Ubuntu/Kubuntu distros. I hope
> > > someone will assist as I have posted to Ubuntu
> but
> > no
> > > solution. Here's the situation:
> > >
> > > The embedded videos on my yahoo home page(AP,
> ABC,
> > > Reuters, etc.) play well(almost; some bluring,
> > > smearing at times) with firefox but dont't play
> > with
> > > konqueror or mozilla browser(the one I want to
> > use).
> > > Since it plays on firefox I don't think it's a
> > flash8
> > > issue. The last time I had the mozilla browser
> > play
> > > embedded videos was with woody and sarge and it
> > played
> > > with mplayerplug-in but I had help to get it to
> > play.
> > >
> > > With firefox the mplayerplug-in player comes up
> as
> > it
> > > used to in mozilla browser when it worked a long
> > time
> > > ago. It may recycle through the
> usual(connecting,
> > > buffering, playing, etc) but it eventually
> plays.
> > >
> > > In moz browser everything loads and finally ends
> > up
> > > with blank greyed out player screen with a teal
> > green
> > > double crossed image in the middle of the
> screen.
> > When
> > > you click the image the message is: "This page
> > > contains information of a
> > > type(application/x-mplayer2)that can only be
> > viewed
> > > with the appropriate Plug-in(exact quote). The
> > message
> > > is entitled: Default Plugin. The
> > > "application/x-mplayer2" is listed in KDE's file
> > > association listing. When I came accross this
> > before
> > > under Deb Sid, the mime type wasn't in the list,
> > was
> > > added manually but didn't fix the prob.
> > >
> > > I'm using a global setup for Mozilla and
> mplayer.
> > I
> > > have installed w32 codecs, libxine-extracodecs,
> > > mozilla-mplayer, mplayer, kmplayer,
> > > totem-xine-firefox-plugin,
> kmplayer-kong-plugins,
> > > kaffeine-xine, gxine, xine-ui, totem-xine,
> > > sun-java5-jre 1.5.0-06-1(1.5.0-07 installed but
> > > doesn't show in kde about plugins, flash player
> > 7.0.63
> > > and everything video related I know of.
> > >
> > > I wont say I've read every related man but have
> > read
> > > many and have googled many months on this issue.
> I
> > may
> > > not know what to look for. I'm not exactly a
> > noobie
> > > but have only been using linux for just over 2
> > years
> > > and still consider myself a novice, please treat
> > me a
> > > such.
> > > The reason I left debian for ubuntu/kubunto is
> > that
> > > Debian is too geeky for me.
> > >
> > > I elected not to post any config files as I
> would
> > post
> > > everything I could think of which would make
> this
> > long
> > > post much longer.  I prefer for the gurus and
> > > experienced user to ask for what they want to
> see
> > and
> > > I'll gladly post it.
> > >
> > > My personal feeling is that this is a
> setup/config
> > > issue of some sort; maybe a simple one I'm just
> > > overlooking, but I just can't find it. Any and
> all
> > > comments welcomed. I'll try anything; just don't
> > know
> > > what.
> > >
> > > TIA,
> > >
> > >
> > > Leonard Chatagnier
> > > lenc5570 at sbcglobal.net
> > >
> > > --
> > > kubuntu-users mailing list
> > > kubuntu-users at lists.ubuntu.com
> > >
> 
> 
> Leonard Chatagnier
> lenc5570 at sbcglobal.net
> 


Leonard Chatagnier
lenc5570 at sbcglobal.net



More information about the kubuntu-users mailing list