<font color="#000066" face="verdana, sans-serif" size="1">Hello Herald,</font><br><br><div class="gmail_quote">2013/2/10 Harald Sitter <span dir="ltr"><<a href="mailto:apachelogger@ubuntu.com" target="_blank">apachelogger@ubuntu.com</a>></span><br>

<blockquote class="gmail_quote" style="margin:0 0 0 .8ex;border-left:1px #ccc solid;padding-left:1ex"><div dir="ltr"><div class="im">On Sat, Feb 9, 2013 at 11:07 PM, Volkan Gezer <span dir="ltr"><<a href="mailto:volkangezer@gmail.com" target="_blank">volkangezer@gmail.com</a>></span> wrote:</div>

<div class="gmail_extra"><div class="gmail_quote"><div class="im">

<blockquote class="gmail_quote" style="margin:0px 0px 0px 0.8ex;border-left-width:1px;border-left-color:rgb(204,204,204);border-left-style:solid;padding-left:1ex"><div class="gmail_quote">

<div><font color="#000066"><font size="1"><font face="verdana,sans-serif">Actually this conversation was made in kubuntu-users mailing list, but since this problem did not happen for Ubuntu, I wanted to move it here. The whole conversation can be found below my message, but I will try to summarize it here.</font></font></font></div>






<div><font color="#000066"><font size="1"><font face="verdana,sans-serif"><br></font></font></font></div><div><font color="#000066"><font size="1"><font face="verdana,sans-serif">I have Samsung NP300V5A with Windows 7 installed. I wanted to install Kubuntu alongside Windows 7, but noticed that Ubiquity does not see my Windows installation and would like to install itself into my all disk (Please see screenshot here </font></font></font><font color="#000066" face="verdana, sans-serif" size="1"><a href="http://s3.postimage.org/yr10wn25t/IMG_20130207_203301.jpg" target="_blank">http://s3.postimage.org/yr10wn25t/IMG_20130207_203301.jpg</a>)</font><span style="font-family:verdana,sans-serif;font-size:x-small;color:rgb(0,0,102)">. </span></div>






<div><span style="font-family:verdana,sans-serif;font-size:x-small;color:rgb(0,0,102)"><br></span></div><div><font color="#000066" face="verdana, sans-serif" size="1">The suggestion was disabling UEFI in BIOS, but this was already disabled. I also created a partition for Kubuntu (approx. 20gb), but this also did not solve the problem.</font></div>






<div><font color="#000066" face="verdana, sans-serif" size="1"><br></font></div><div><font color="#000066" face="verdana, sans-serif" size="1">Today I tried the same thing with Ubuntu and ... It saw my Windows 7 installation and asked me if I would like to install it alongide...</font></div>



</div></blockquote><div><br></div></div><div>That seems a bit weird. The code for OS detection etc is shared between both versions of the installer such that technically the results should be the same regardless of which frontend is used (i.e. the only difference is really the user interface). Perhaps Dmitrijs has some guess as to what may be causing this; CCing him.</div>

<div class="im">

<div> </div></div></div></div></div></blockquote><div><br></div><div>I will be waiting for his answer on this topic since I cannot continue installation before ensuring my data is not going to be lost.</div><div> </div><blockquote class="gmail_quote" style="margin:0 0 0 .8ex;border-left:1px #ccc solid;padding-left:1ex">

<div dir="ltr"><div class="gmail_extra"><div class="gmail_quote"><div class="im"><blockquote class="gmail_quote" style="margin:0px 0px 0px 0.8ex;border-left-width:1px;border-left-color:rgb(204,204,204);border-left-style:solid;padding-left:1ex">

<div class="gmail_quote">


<div><font color="#000066" face="verdana, sans-serif" size="1"><br></font></div><div><font color="#000066" face="verdana, sans-serif" size="1">--------------------</font></div><div><font color="#000066" face="verdana, sans-serif" size="1"><br>






</font></div><div><font color="#000066" face="verdana, sans-serif" size="1">My second problem is the Brightness setting. On liveCD of Kubuntu, the brightness change with functional keys and slider in Power Management widget was not working... Now I tried it with Ubuntu LiveCD and it was working, too.</font></div>






<div><font color="#000066" face="verdana, sans-serif" size="1"><br></font></div><div><font color="#000066" face="verdana, sans-serif" size="1">I would like to ask you if these bugs (or missing features) were exist before and will it be solved in 13.04?</font></div>



</div></blockquote><div><br></div></div><div>^ Generally speaking the LiveCD does not provide all features an installation would have. In particular we deactivate a couple of backgrounds sytems of the KDE SC (KDED modules) that are not necessary on a usual livecd session. This allows the livecd to not take ages to start and also consume less memory. So the issue may either be because of that or because of an actual bug in kde power management system powerdevil. I could not possibly say without knowing that the behavior on a native installation looks like. </div>

<span class="HOEnZb"><font color="#888888">

<div><br></div></font></span></div></div></div></blockquote><div><br></div><div>I will also try this after the problem of mine above is solved, but I will need to wait for it. I also can try 13.04 version after installation.</div>

<div><br></div><div><br></div><div><br></div><div>Thank you,</div><div><br></div><div>-Volkan </div><blockquote class="gmail_quote" style="margin:0 0 0 .8ex;border-left:1px #ccc solid;padding-left:1ex"><div dir="ltr"><div class="gmail_extra">

<div class="gmail_quote"><span class="HOEnZb"><font color="#888888"><div></div><div>HS</div></font></span></div></div></div>
<br>--<br>
kubuntu-devel mailing list<br>
<a href="mailto:kubuntu-devel@lists.ubuntu.com">kubuntu-devel@lists.ubuntu.com</a><br>
Modify settings or unsubscribe at: <a href="https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/kubuntu-devel" target="_blank">https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/kubuntu-devel</a><br>
<br></blockquote></div><br>