Bionic Kubuntu testing

Nate Graham pointedstick at zoho.com
Sun Feb 11 23:29:00 UTC 2018


Howdy folks,
Last night I tested the 2.10.18 Kubuntu Bionic image. Here were my findings:



Software
========
2/10/18 Bionic Kubuntu image


Hardware
========
2013 HP ENVY dv6, 500GB 5400 RPM WD hard drive, 8 GB RAM, crappy NVIDIA 
GPU; 15.4" 720p TN screen (very low quality)


Issues/Unexpected behaviors
===========================
Live session uses dark theme (Intentional? Did Bionic switch to using 
Breeze Dark by default?)

Double wifi password pop-up: https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=387502 
and https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=377473

No samba client installed in live session: https://phabricator.kde.org/T7945

Ubiquity installer slideshow has some visual and textual papercuts:
- https://phabricator.kde.org/T7943
- https://phabricator.kde.org/T7944

In Ubiquity installer, after seeing the "Continue in UEFI mode?" dialog 
and allowing a UEFI installation, the same spinning cursor was seen for 
approximately 10 minutes! Way too long. Many users would bail out at 
this point, assuming something is wrong.

In the Ubiquity installer, on the Disk Setup page, after clicking 
"Install now" I got the spinning cursor again for another 3 minutes 
before seeing the pre-installation warning dialog

In the Ubiquity installer, I started the installation and left it 
overnight, but it never progressed beyond on "Creating ext4 filesystem 
for / in partition #2 of SCSI1 (0,0,0)(sdb)...33%": 
https://i.imgur.com/dpJONUO.png

Trying to shut down the machine from the live session reproducibly 
crashed ksmserver-logout-greeter: https://phabricator.kde.org/T7946



Nate




More information about the kubuntu-devel mailing list