[Bug 1915592] Re: preinstall `kio-fuse` by default

Rik Mills 1915592 at bugs.launchpad.net
Sun Feb 21 11:28:35 UTC 2021


Adding kio-fuse to the Kubuntu seed causes the livefs build to fail
with:

(log also attached)

Some packages could not be installed. This may mean that you have
requested an impossible situation or if you are using the unstable
distribution that some required packages have not yet been created
or been moved out of Incoming.
The following information may help to resolve the situation:

The following packages have unmet dependencies:
 fuse3 : Breaks: fuse
E: Unable to correct problems, you have held broken packages.
P: Begin unmounting filesystems...
P: Saving caches...
P: Begin unmounting filesystems...
P: Saving caches...
Build failed
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/lib/python3/dist-packages/lpbuildd/target/build_livefs.py", line 176, in run
    self.build()
  File "/usr/lib/python3/dist-packages/lpbuildd/target/build_livefs.py", line 167, in build
    self.run_build_command(["lb", "build"], env=base_lb_env)
  File "/usr/lib/python3/dist-packages/lpbuildd/target/build_livefs.py", line 90, in run_build_command
    return self.backend.run(args, cwd="/build", **kwargs)
  File "/usr/lib/python3/dist-packages/lpbuildd/target/lxd.py", line 537, in run
    subprocess.check_call(cmd, **kwargs)
  File "/usr/lib/python3.6/subprocess.py", line 311, in check_call
    raise CalledProcessError(retcode, cmd)
subprocess.CalledProcessError: Command '['lxc', 'exec', 'lp-hirsute-amd64', '--env', 'PROJECT=kubuntu', '--env', 'ARCH=amd64', '--', '/bin/sh', '-c', 'cd /build && linux64 lb build']' returned non-zero exit status 1.

** Attachment added: "buildlog_ubuntu_hirsute_amd64_kubuntu_BUILDING.txt.gz"
   https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/kubuntu-meta/+bug/1915592/+attachment/5465663/+files/buildlog_ubuntu_hirsute_amd64_kubuntu_BUILDING.txt.gz

-- 
You received this bug notification because you are a member of Kubuntu
Bugs, which is subscribed to kubuntu-meta in Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1915592

Title:
   preinstall `kio-fuse` by default

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/kubuntu-meta/+bug/1915592/+subscriptions



More information about the kubuntu-bugs mailing list