[Bug 497562] Re: [PPA] On newest PPA beta (KDE 4.4beta1) digikam crashes every time at startup

Tomasz Czapiewski xeros at irc.pl
Sat Jan 2 23:22:24 UTC 2010


$ LC_ALL=en_US exiv2 /home/xeros/Obrazy/Zdjecia/INNE/24-06-07_1025.jpg
File name       : /home/xeros/Obrazy/Zdjecia/INNE/24-06-07_1025.jpg
File size       : 132454 Bytes
MIME type       : image/jpeg
Image size      : 1280 x 960
Camera make     :
Camera model    :
Image timestamp : 2007:06:24 10:22:01
Image number    :
Exposure time   :
Aperture        :
Exposure bias   :
Flash           :
Flash bias      :
Focal length    :
Subject distance:
ISO speed       :
Exposure mode   :
Metering mode   :
Macro mode      :
Image quality   :
Exif Resolution : 1280 x 960
White balance   :
Thumbnail       : image/jpeg, 6476 Bytes
Copyright       :
Exif comment    :


The file was there from some time and haven't been added recently.

I've done some more digging and I've found simmilar problem with K3B (to get rid of crashes I've removed configs there and it worked to the time I've tried to go to linked directory (link was correct to the existing directory and used had proper permissions for it)).
It looks as KDE 4.4b2 apps might have problems with symbolic links - /home/xeros/Obrazy/Zdjecia and /home/xeros/Obrazy/Zdjecia-Obraz were symbolic links to other directories (on the same partition). 

But then I've get rid of symbolic links and moved my photo collection in
one directory, removed database and configs and get through
configuration wizzard. Database build (photo import) was successfull and
digiKam worked without problems so I've closed it and then reopened once
more and then... crash.

Now I don't have a clue what's the problem.

-- 
[PPA] On newest PPA beta (KDE 4.4beta1) digikam crashes every time at startup
https://bugs.launchpad.net/bugs/497562
You received this bug notification because you are a member of Kubuntu
Bugs, which is subscribed to digikam in ubuntu.




More information about the kubuntu-bugs mailing list