[Bug 470619] [NEW] Amarok doesn't play next track possible phonon issue

James Kaelin jkaelin at hotmail.com
Mon Nov 2 12:11:25 UTC 2009

Public bug reported:

Binary package hint: amarok

Amarok isn't switching to the next track in playlist.

With a fresh install of Kubuntu 9.10, Amarok stopped playing after every

Configuration at the time was:
Audio Output: NVidia CK8 with ALC655 (NVidia CK8)
     1.ALSA: x-phonon
     2.ALSA: plughw
     3.OSS: /dev/audio
     4.OSS: /dev/dsp
Backend: xine 0.2.60

Issue bypassed after installing packages pulseaudio, pavucontrol, and phonon,
and switching audio output to PulseAudio

As for reproducing...
Attempting to revert Audio Output to NVidia CK8 after installing pulseaudio gives error "The
audio playback device Nvidia CK8 with ALC655 (NVidia CK8) does not work.
Falling back to PulseAudio.", which was an issue I originally had with
PulseAudio before installing the packages.

I reported it to Amarok, they say its a downstream issue.

ProblemType: Bug
Architecture: i386
Date: Sun Nov  1 20:07:01 2009
DistroRelease: Ubuntu 9.10
ExecutablePath: /usr/bin/amarok
InstallationMedia: Kubuntu 9.10 "Karmic Koala" - Release i386 (20091028.5)
NonfreeKernelModules: wl
Package: amarok 2:2.2.0-0ubuntu2
ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.31-14.48-generic
SourcePackage: amarok
Uname: Linux 2.6.31-14-generic i686

** Affects: amarok (Ubuntu)
     Importance: Undecided
         Status: New

** Tags: apport-bug i386 phonon

Amarok doesn't play next track possible phonon issue
You received this bug notification because you are a member of Kubuntu
Bugs, which is subscribed to amarok in ubuntu.

More information about the kubuntu-bugs mailing list