[Bug 341898] [NEW] Mythtv frontend does not display any fonts

Bon ian.bonham at gmail.com
Thu Apr 2 14:29:18 UTC 2009


Sure, give me a couple of hours to get out of work and I'll give it a go


2009/4/2 Mario Limonciello <superm1 at ubuntu.com>

> Bon,
> Can you please test with that latest Mesa on the PPA that tormod
> pointed you at with dri enabled? We would like to find an out of box
> solution. Disabling dri is a good workaround, but just that.
>
> On 04/02/2009, Bon <ian.bonham at gmail.com> wrote:
> > Nice find, the DRI does stop the problem on ATI/AMD cards! I defo think
> > my next shopping trip will include a find of a LP PCI-X Nvidia, ATI/AMD
> > r taking the mick now with their lack of support. Sod 'em! Any
> > recomendations for a Myth compat card for about $50/$70?
> >
> > I was concerned about editing /etc/X11/xorg.conf as it seems to be
> > automated now, but changing :
> >
> > Section "Device"
> >       Identifier      "Configured Video Device"
> >       Option          "DRI" "off"
> > EndSection
> >
> > Seemed to work. I wanted to log this just in case new Ubuntu users wonder
> > what to edit should this gitty bug filter out into release.
> > The DRI line can go into that section and it  sorts it.
> >
> > Cheers all for your help (again!)
> >
> > Ian
> >
> > --
> > Mythtv frontend does not display any fonts
> > https://bugs.launchpad.net/bugs/341898
> > You received this bug notification because you are a member of MythTV
> > Ubuntu Maintainers, which is subscribed to mythtv in ubuntu.
> >
>
> --
> Sent from my mobile device
>
> Mario Limonciello
> superm1 at gmail.com
>
> --
> Mythtv frontend does not display any fonts
> https://bugs.launchpad.net/bugs/341898
> You received this bug notification because you are a direct subscriber
> of the bug.
>
> Status in MythTV: Invalid
> Status in X.Org X server: Fix Released
> Status in “mesa” source package in Ubuntu: Confirmed
> Status in “mythtv” source package in Ubuntu: Invalid
> Status in “qt-x11-free” source package in Ubuntu: Invalid
> Status in “xorg-server” source package in Ubuntu: Invalid
>
> Bug description:
> Binary package hint: mythtv
>
> Ubuntu jaunty (development branch)
> Release:        9.04
>
> mythtv-frontend:
>  Installed: 0.21.0+fixes19961-0ubuntu4
>  Candidate: 0.21.0+fixes19961-0ubuntu4
>  Version table:
>  *** 0.21.0+fixes19961-0ubuntu4 0
>        500 http://gb.archive.ubuntu.com jaunty/multiverse Packages
>        100 /var/lib/dpkg/status
>
> Expect mythtv to launch and have visible text.  Instead I have blocks of
> colour and no text.
>
> mythtv front end has been working in Jaunty since I installed it a few
> weeks ago.  At some stage during the last week, an update has broken the
> package for me.  When I launch mythtv, I get a central black box where the
> loading text use to be, I can still see my desktop.  The program hangs there
> and my desktop is unresponsive.  When I hit ESC, the screen changes to a
> full screen grey box with a black central box.  Below the black box is an
> orange bar and two more grey bars.  I can use the arrow keys to move the
> orange bar down one bar and hit return; this causes the program to exit
> normally.  It looks to me like I am just missing the text.
>
> I have removed (and dpkg --purge) and reinstalled mythtv-frontend but the
> problem persists.  I also deleted my $HOME/.mythtv directory.  However, some
> configure files were left behind in /etc/mythtv; they are just the defaults
> plus the mysql password.
>
> I have check bugs #93986 and #156983 and I believe they are not related; I
> did install/confirm I had installed the suggest fonts just in case but I
> still have the problem.
>
> I do not have compiz active and no other application are acting strange; 3d
> games etc are fine.
>
> This machine is a Thinkpad X31 with "ATI Technologies Inc Radeon Mobility
> M6 LY" graphics.
>
> I have attached the output when run from a terminal using "mythfrontend
> --service"
>

-- 
Mythtv frontend does not display any fonts
https://bugs.launchpad.net/bugs/341898
You received this bug notification because you are a member of Kubuntu
Bugs, which is subscribed to qt-x11-free in ubuntu.




More information about the kubuntu-bugs mailing list