[Bug 182716] Re: bcm4306, bcm4309, bcm4311, bcm4312 with b43 : Authentification with AP doesn't work.

naught101 naught101 at gmail.com
Tue May 6 22:53:25 UTC 2008

Interestingly, my wireless fails completely now. I think this might be
since the last kernel upgraded (to 2.6.24-17). Knetwork manager
recognises that the device exists, however it won't find any networks,
regardless of what I do. As soon ad I modprobe either b43 OR bcm43xx,
knetworkmanager recognises that there's a device:

$ uname -a
Linux naught101-laptop 2.6.24-17-generic #1 SMP Thu May 1 14:31:33 UTC 2008 i686 GNU/Linux

$ sudo modprobe -r bcm43xx
$ sudo modprobe -r b43
lsmod returns no instances of b43 or bcm43xx
knetworkmanager doesn't see any wireless device

$ sudo modprobe bcm43xx
$ lsmod | grep bcm43xx
bcm43xx               127720  0
ieee80211softmac       30976  1 bcm43xx
ieee80211              35528  2 bcm43xx,ieee80211softmac
Knetworkmanager finds device "Broadcom Corporation BCM4306 802.11b/g Wireless LAN Controller (wlan0)

$ sudo modprobe -r bcm43xx
naught101 at naught101-laptop:~$ sudo modprobe b43
naught101 at naught101-laptop:~$ lsmod|grep b43
b43                   115104  0
ssb                    32260  1 b43
led_class               6020  1 b43
input_polldev           5896  1 b43
mac80211              165652  2 b43,rtl8187
rfkill                  8592  3 b43,rfkill_input
Knetworkmanager finds device "Unknown Unknown (wlan0)"

wmaster0 is only created with b43, and not bcm43xx, and it has no wireless extensions:
$ iwconfig
lo        no wireless extensions.
eth0      no wireless extensions.
wmaster0  no wireless extensions.
wlan0     IEEE 802.11g  ESSID:""
          Mode:Managed  Frequency:2.412 GHz  Access Point: Not-Associated
          Tx-Power=27 dBm
          Retry min limit:7   RTS thr:off   Fragment thr=2346 B
          Link Quality:0  Signal level:0  Noise level:0
          Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
          Tx excessive retries:0  Invalid misc:0   Missed beacon:0

I can't set the card to ad-hoc:
$ sudo iwconfig wlan0 mode Ad-Hoc
Error for wireless request "Set Mode" (8B06) :
    SET failed on device wlan0 ; Device or resource busy.

If I can provide any more useful information, let me know what it is an
how to get it.

bcm4306, bcm4309, bcm4311, bcm4312 with b43 : Authentification with AP doesn't work.
You received this bug notification because you are a member of Kernel
Bugs, which is subscribed to Linux.

More information about the kernel-bugs mailing list