[Bug 110636] Re: hdparm - cannot set dma on IDE hard drive that works via pata

cbaptista cb at cb.dhs.org
Sat Feb 23 20:45:57 UTC 2008


Hi,
same problem here. I have 25 pc's with this problem.
I agree with Jan Niklas Hasse, this bug should be critical! It's impossible to let students use these pc's.

Does anyone have a clue if this will be fixed soon? If not I will have
to reinstall 25 opensuse's.

Thanks


##
IDE interface: Silicon Integrated Systems [SiS] 5513 [IDE]
##

##
hdparm -i /dev/sda

/dev/sda:

 Model=ST320410A                               , FwRev=3.35    , SerialNo=5FG0SN8R
 Config={ HardSect NotMFM HdSw>15uSec Fixed DTR>10Mbs RotSpdTol>.5% }
 RawCHS=16383/16/63, TrkSize=0, SectSize=0, ECCbytes=4
 BuffType=unknown, BuffSize=2048kB, MaxMultSect=16, MultSect=?16?
 CurCHS=16383/16/63, CurSects=16514064, LBA=yes, LBAsects=39851760
 IORDY=on/off, tPIO={min:240,w/IORDY:120}, tDMA={min:120,rec:120}
 PIO modes:  pio0 pio1 pio2 pio3 pio4
 DMA modes:  mdma0 mdma1 mdma2
 UDMA modes: udma0 udma1 udma2 udma3 udma4 *udma5
 AdvancedPM=yes: unknown setting WriteCache=enabled
 Drive conforms to: Unspecified:  ATA/ATAPI-1,2,3,4,5,6

 * signifies the current active mode
##

##
hdparm -tT /dev/sda

/dev/sda:
 Timing cached reads:   578 MB in  2.00 seconds = 288.69 MB/sec
 Timing buffered disk reads:   32 MB in  3.15 seconds =  10.17 MB/sec
###

-- 
hdparm - cannot set dma on IDE hard drive that works via pata
https://bugs.launchpad.net/bugs/110636
You received this bug notification because you are a member of Kernel
Bugs, which is a bug assignee.




More information about the kernel-bugs mailing list