[Bug 13170] unable to detect SD-Cards / Winbond W83L51xD

bugzilla-daemon at bugzilla.ubuntu.com bugzilla-daemon at bugzilla.ubuntu.com
Fri Dec 9 23:07:18 UTC 2005


Please do not reply to this email.  You can add comments at
http://bugzilla.ubuntu.com/show_bug.cgi?id=13170
Ubuntu | linux


ben.collins at ubuntu.com changed:

           What    |Removed                     |Added
----------------------------------------------------------------------------
             Status|UNCONFIRMED                 |RESOLVED
         Resolution|                            |FIXED




------- Additional Comments From ben.collins at ubuntu.com  2005-12-09 23:07 UTC -------
(In reply to comment #2)
> Thanks for you help. Ben!
> 
> I'm a bit unsure about how to find out my bios-settings.
> I had a look at the settings for the winbond-device in Windows and found:
> io 0x248, irq 6 and dma 0.
> That's exactly the linux-wbsd-drivers defaults except for dma.
> 
> So I called "modprobe wbsd dma=0" and my dmesg-output looks now like this:
> wbsd: Winbond W83L51xD SD/MMC card interface driver, 1.0
> wbsd: Copyright(c) Pierre Ossman
> mmc0: W83L51xD id 7112 at 0x248 irq 6 dma 0
> 
> However nor do I get a /dev/mmc/something when I insert a SD-Card neither
> dmesg reports something then.
> :-(

Did some checking, and 2.6.12 doesn't seem to have the sd mmc support. Dapper's
2.6.15 kernel does though (merged Sept 6 into Linus tree).

Since it is going to work in dapper, I'm closing this bug.

-- 
Configure bugmail: http://bugzilla.ubuntu.com/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are the QA contact for the bug, or are watching the QA contact.




More information about the kernel-bugs mailing list