Juju bootstrap fails

Rick Harding rick.harding at canonical.com
Mon Dec 4 15:41:29 UTC 2017


Hi Deepa. When Juju boostrap it provisions a node and then uses an ssh
connection to communicate with that provisioned node. It looks like your
client machine isn't able to communicate with the newly provisioned MAAS
node without the proxy config you've setup to help with it. I personally
use a tool sshuttle [1]to enable me to create a tunnel to the MAAS managed
network from my client network so that I can work with the bootstrapped
controllers on MAAS.

1: https://sshuttle.readthedocs.io/en/stable/


On Tue, Nov 28, 2017 at 12:35 AM Deepa K R <deepa.kr at fingent.com> wrote:

> Hello Team
>
>
>
>   I am trying to bootstrap a VM machine in order to deploy Openstack cloud
>  and it hangs as below
>
>
>
> maasadmin at FGSUSSUMAAS01:~$ juju bootstrap stagingmaas
>
> Creating Juju controller "stagingmaas" on stagingmaas
>
> Looking for packaged Juju agent version 2.2.6 for amd64
>
> Launching controller instance(s) on stagingmaas...
>
> - qrdf8y (arch=amd64 mem=10G cores=10)
>
> Fetching Juju GUI 2.10.2
>
> Waiting for address
>
> Attempting to connect to 10.x.0.10:22  <<<<<<<<<<<
>
>
>
> maasadmin at FGSUSSUMAAS01:~/openstack-stg$ juju --version
>
> 2.2.6-xenial-amd64
>
>
>
> Is there any way to fix this out .
>
>
>
> Also please note if I use below details in bootstrap.config file ,boot
> strap succeeds. 10.139.0.50 is the private IP of maas server  .
>
>
>
> default-series: xenial
>
> no-proxy: localhost
>
> http-proxy: http://10.x.0.50:8000
>
> https-proxy: http://10.x.0.50:8000
>
> ftp-proxy: http://10.x.0.50:8000
>
>
>
> If I use public IP of maas server in config file ,bootstrap fails
>
>
>
> As you see 10.x.0.50 is the private IP of maas server and Openstack
> deployment fails with
>
>
>
> Machine  State    DNS          Inst id  Series  AZ       Message
>
> 0        down     10.x.0.17  4rc3n3   xenial  default  Failed deployment:
> Power state queried: on
>
> 0/lxd/0  pending               pending  xenial
>
> 0/lxd/1  pending               pending  xenial
>
> 0/lxd/2  pending               pending  xenial
>
> 0/lxd/3  pending               pending  xenial
>
> 0/lxd/4  pending               pending  xenial
>
> 1        down     10.x.0.18  gst3at   xenial  default  Failed deployment:
> Power state queried: on
>
> 1/lxd/0  pending               pending  xenial
>
> 1/lxd/1  pending               pending  xenial
>
> 1/lxd/2  pending               pending  xenial
>
> 1/lxd/3  pending               pending  xenial
>
> 2        down     10.x.0.19  s8pct4   xenial  default  Failed deployment:
> Power state queried: on
>
> 3        down     10.x.0.20  7nrsab   xenial  default  Failed deployment:
> Power state queried: on
>
> 4        down     10.x.0.21  7pqsdy   xenial  default  Failed deployment:
> Power state queried: on
>
>
>
> Please see the attachment also .
>
>
>
> So in order to get deployment going I need bootstrap issue to get resolve .
>
> Kindly suggest
>
>
>
> Regards,
>
> Deepa K R
>
>
>
>
> --
> Juju mailing list
> Juju at lists.ubuntu.com
> Modify settings or unsubscribe at:
> https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/juju
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <https://lists.ubuntu.com/archives/juju/attachments/20171204/91eb9f76/attachment.html>


More information about the Juju mailing list