[Bug 1521132] Re: Failed to install Xenial in UEFI mode, failed with "grub-efi-amd64-signed package failed to install into /target/"

Po-Hsu Lin po-hsu.lin at canonical.com
Wed May 4 04:11:40 UTC 2016


Hello Phillip,
I tried to install 16.04 on two different Dell Latitude E5250, I can't reproduce this issue now, they will all finish the installation in EFI mode and ask me to reboot. (Although I got some "No bootable devices found." issue in EFI mode, but at least I didn't see that grub-efi-amd64-signed' package failed to install issue anymore)

Thanks.

-- 
You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Foundations Bugs, which is subscribed to grub-installer in Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1521132

Title:
  Failed to install Xenial in UEFI mode, failed with "grub-efi-
  amd64-signed package failed to install into /target/"

Status in grub-installer:
  Fix Released
Status in grub-installer package in Ubuntu:
  Incomplete

Bug description:
  With Xenial dailylive image (Nov. 29), installation in UEFI mode failed with the following error message:
  The 'grub-efi-amd64-signed' package failed to install into /target/.
  Without GRUB boot loader, the installed system will not boot.

  After press OK, it will report that  the installer has crashed, and
  open this bug report.

  ProblemType: Bug
  DistroRelease: Ubuntu 16.04
  Package: ubiquity 2.21.38
  ProcVersionSignature: Ubuntu 4.2.0-19.23-generic 4.2.6
  Uname: Linux 4.2.0-19-generic x86_64
  ApportVersion: 2.19.2-0ubuntu8
  Architecture: amd64
  CasperVersion: 1.366
  Date: Mon Nov 30 05:34:56 2015
  InstallCmdLine: BOOT_IMAGE=/casper/vmlinuz.efi file=/cdrom/preseed/ubuntu.seed boot=casper quiet splash ---
  LiveMediaBuild: Ubuntu 16.04 LTS "Xenial Xerus" - Alpha amd64 (20151129)
  ProcEnviron:
   TERM=xterm-256color
   PATH=(custom, no user)
   LANG=en_US.UTF-8
   SHELL=/bin/bash
  SourcePackage: grub-installer
  UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/grub-installer/+bug/1521132/+subscriptions



More information about the foundations-bugs mailing list