[Bug 684902] Re: gnupg-agent not running properly

Vincent Fortier 684902 at bugs.launchpad.net
Mon May 2 17:38:16 UTC 2016


I think this is similar to #684902

-- 
You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Foundations Bugs, which is subscribed to gnupg2 in Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/684902

Title:
  gnupg-agent not running properly

Status in Kubuntu PPA:
  Invalid
Status in gnupg2 package in Ubuntu:
  Confirmed

Bug description:
  HI there

  I just upgraded from Maverick KDE 4.5.3 and I have a problem signing
  outgoing emails in KMail. When trying to sign outgoing email I get
  this generic error "Signing failed: General error".

  I then tried to pinpoint down the issue and started Kleopatra. It
  reports the following error:

  "Check that gpg-agent is running and that the GPG_AGENT_INFO variable
  is set up-to-date"

  I then purged the gnupga-agent package (sudo apt-get purge gnupg-
  agent) and reinstalled it and kleopatra. The same problems appears.

  In the ~/.gnupg folder I found various gnugp-agnet files. The gpg-
  agent.conf did not mention the above variable but the gpg-agent-info-
  HOSTNAME file does. For me it contains currently:

  "GPG_AGENT_INFO=/tmp/gpg-L8LKin/S.gpg-agent:1687:1"

  I don't know what that should be changed to.

  Also when I try to run gpg-agent from the cli I get this error:

  "gpg-agent[4794]: can't connect to `/home/hyper/.gnupg/S.gpg-agent':
  No such file or directory"


  
  Qt: 4.7.0
  KDE Development Platform: 4.5.80 (4.6 Beta1)
  KMail: 1.13.5

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/kubuntu-ppa/+bug/684902/+subscriptions



More information about the foundations-bugs mailing list