[Bug 643289] Re: idmapd does not starts to work after system reboot

Scott Moser smoser at ubuntu.com
Mon Sep 17 19:18:32 UTC 2012


Steve, I've got a mountall build a ppa at
https://launchpad.net/~smoser/+archive/ephermal-fixes and am testing it.
Generally it seems good for me.  Is there anything I can do to help get
this tested to be uploaded?

-- 
You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Foundations Bugs, which is subscribed to mountall in Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/643289

Title:
  idmapd does not starts to work after system reboot

Status in “mountall” package in Ubuntu:
  Triaged
Status in “nfs-utils” package in Ubuntu:
  Triaged
Status in “mountall” source package in Lucid:
  Won't Fix
Status in “nfs-utils” source package in Lucid:
  Won't Fix
Status in “mountall” source package in Precise:
  Triaged
Status in “nfs-utils” source package in Precise:
  Triaged

Bug description:
  Binary package hint: nfs-common

  I have server which runs Kerberos+LDAP+NFSv4. After installing minimal Ununtu 10.10, I set up Kerberos client and NFSv4. But I've got a problem when restarted computer. After some retries I've noticed that idmapd does not work properly after system restarts but there is a workaround which makes it work:
  1. Edit /etc/rc.local and place there following commands
  sleep 5
  service autofs stop
  service idmapd restart
  service autofs start
  2. Add rc.local to system startup:
  update-rc.d rc.local enable

  Hope this workaround will help to find out the source of the problem.
  It is obvious that something launches in wrong way. But what is that?

  Thanks!

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/mountall/+bug/643289/+subscriptions




More information about the foundations-bugs mailing list