[Bug 1013595] Re: grub-efi does not boot

Robert Sander 1013595 at bugs.launchpad.net
Mon Sep 17 12:05:10 UTC 2012


Hi Yann,

I have installed Ubuntu as the only OS on that machine, Windows was not
even pre-installed.

-- 
You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Foundations Bugs, which is subscribed to grub2 in Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1013595

Title:
  grub-efi does not boot

Status in “grub2” package in Ubuntu:
  Confirmed

Bug description:
  A standard installation of ubuntu-desktop on a HP Compaq 6200 PC
  installs grub-efi and is not able to boot after first restart.

  Grub complains about "no such partition". It is not able to load its
  own modules to continue with the boot process.

  After booting into a rescue system and manually replacing the grub-efi
  package with grub-pc and re-installing grub to the MBR the computer
  boots fine.

  Why is grub-efi installed automatically?

  ProblemType: Bug
  DistroRelease: Ubuntu 12.04
  Package: grub-efi (not installed)
  ProcVersionSignature: Ubuntu 3.2.0-25.40-generic 3.2.18
  Uname: Linux 3.2.0-25-generic x86_64
  ApportVersion: 2.0.1-0ubuntu8
  Architecture: amd64
  Date: Fri Jun 15 12:01:19 2012
  InstallationMedia: Ubuntu 12.04 LTS "Precise Pangolin" - Release amd64 (20120425)
  SourcePackage: grub2
  UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/grub2/+bug/1013595/+subscriptions




More information about the foundations-bugs mailing list