[Bug 1048261] Re: Blank screen during system startup with Precise/Nouveau

Jan Rathmann janrathmann at t-online.de
Sun Sep 9 14:48:58 UTC 2012


-- 
You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Foundations Bugs, which is subscribed to plymouth in Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1048261

Title:
  Blank screen during system startup with Precise/Nouveau

Status in “plymouth” package in Ubuntu:
  New

Bug description:
  Hello,

  if I boot the Precise installation on the PC this report has been sent
  from (using Nouveau drivers on a Geforce 2 MX card), the screen stays
  blank ("No Signal") during the boot process:

  - The grub menu is displayed as usual (allthough in low resolution of 1024x768, while the display's native resolution is 1280x1024)
  - Then a few seconds after the text of the grub menu disappeared, the screen goes blank (and turns of a few seconds later due to lack of input signal). In this phase usually the Plymouth boot logo should appear.
  - When the display manager is loaded, the screen finally turns back on again/receives input again.

  This happens regardless if the system is upgraded or freshly
  installed.

  It is also a regression from Lucid, where the boot process worked
  without such problems on this machine (also with Nouveau drivers).

  If I set GRUB_GFXPAYLOAD_LINUX=text in /etc/default/grub, I get the
  text-only boot logo with correct screen resolution on startup and
  monitor doesn't power off in this case.

  If I boot using "nomodeset", the graphical boot logo is displayed
  correctly but the screen resolution on the desktop is limited to
  1024x768 (which is not acceptable).

  Kind regards,
  Jan

  ProblemType: Bug
  DistroRelease: Ubuntu 12.04
  Package: plymouth 0.8.2-2ubuntu30
  ProcVersionSignature: Ubuntu 3.2.0-30.48-generic-pae 3.2.27
  Uname: Linux 3.2.0-30-generic-pae i686
  ApportVersion: 2.0.1-0ubuntu12
  Architecture: i386
  Date: Sun Sep  9 16:34:19 2012
  DefaultPlymouth: /lib/plymouth/themes/ubuntu-logo/ubuntu-logo.plymouth
  MachineType: ECS K7S5A
  ProcCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-3.2.0-30-generic-pae root=UUID=979d6337-c3a8-4daa-9a97-4cd021dcb572 ro quiet splash vt.handoff=7
  ProcEnviron:
   TERM=xterm
   PATH=(custom, user)
   LANG=de_DE.UTF-8
   SHELL=/bin/bash
  ProcFB: 0 nouveaufb
  ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-3.2.0-30-generic-pae root=UUID=979d6337-c3a8-4daa-9a97-4cd021dcb572 ro quiet splash vt.handoff=7
  SourcePackage: plymouth
  TextPlymouth: /lib/plymouth/themes/ubuntu-text/ubuntu-text.plymouth
  UpgradeStatus: Upgraded to precise on 2012-09-09 (0 days ago)
  dmi.bios.date: 04/02/01
  dmi.bios.vendor: American Megatrends Inc.
  dmi.bios.version: 07.00T
  dmi.board.name: K7S5A
  dmi.board.vendor: ECS
  dmi.board.version: 1.0
  dmi.chassis.asset.tag: 0123ABC
  dmi.chassis.type: 3
  dmi.chassis.vendor: ECS
  dmi.chassis.version: Version 1.00
  dmi.modalias: dmi:bvnAmericanMegatrendsInc.:bvr07.00T:bd04/02/01:svnECS:pnK7S5A:pvr1.0:rvnECS:rnK7S5A:rvr1.0:cvnECS:ct3:cvrVersion1.00:
  dmi.product.name: K7S5A
  dmi.product.version: 1.0
  dmi.sys.vendor: ECS

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/plymouth/+bug/1048261/+subscriptions




More information about the foundations-bugs mailing list