<br><br><div><span class="gmail_quote">On 06/03/2008, <b class="gmail_sendername">Krsnendu dasa</b> &lt;<a href="mailto:krsnendu108@gmail.com">krsnendu108@gmail.com</a>&gt; wrote:</span><blockquote class="gmail_quote" style="border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; padding-left: 1ex;">
<span class="q">On 05/03/2008, <b class="gmail_sendername">Jim Kronebusch</b> &lt;<a href="mailto:jim@winonacotter.org" target="_blank" onclick="return top.js.OpenExtLink(window,event,this)">jim@winonacotter.org</a>&gt; wrote:</span><div>
<span class="q"><span class="gmail_quote"></span><blockquote class="gmail_quote" style="border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; padding-left: 1ex;">
&gt; Jim&#39;s howto seems to address the ldap side only and not the smb side.<br> &gt; After installing smbldap using the Matt&#39;s installer, what changes should I<br> &gt; make?<br> &gt; Should I just uninstall smbldap and follow Jim&#39;s how to?<br>

 &gt;<br> &gt; I am a bit confused how to proceed from here. Any help gladly accepted.<br> <br> <br>I wrote that howto mainly to focus on those who want LDAP only and don&#39;t want to muddy<br> things up with smb.&nbsp;&nbsp;I&#39;m sure that with the new integrated support in Hardy for ldap<br>

 authentication many things have changed for the smb/ldap installer that haven&#39;t yet been<br> worked out.&nbsp;&nbsp;If I remember right I think I saw Matt Oquist stating somewhere that<br> hopefully by this version smb/ldap integration into the os would negate the need for a<br>

 tool such as smb/ldap.&nbsp;&nbsp;But I don&#39;t know if this is the case yet.&nbsp;&nbsp;I&#39;d contact David<br> Trask or Matt Oquist and ask them where the smb/ldap installer is in relation to Hardy<br> and maybe even Gutsy.<br> <br> Jim</blockquote>

</span><div><br>I seem to have it working now. I can connect to ldap server and add groups and users.<br><br>Two problems and their solutions are listed below.<br><br>a. Stop the computer from freezing before the graphical login screen comes up.

    
    
<pre><span class="q">Edit /etc/ldap.conf and change the following lines like so:<br>        #host <a href="http://127.0.0.1" target="_blank" onclick="return top.js.OpenExtLink(window,event,this)">127.0.0.1</a><br></span>        uri ldap://127.0.0.1/<br>
Edit /etc/libnss_ldap.conf and change the following lines like so:<span class="q"><br>        #host <a href="http://127.0.0.1" target="_blank" onclick="return top.js.OpenExtLink(window,event,this)">127.0.0.1</a><br></span><br>        uri ldap://127.0.0.1/<br>
        bind_policy soft<br><br>Test using:<br>ldapsearch -x -b dc=hkschool,dc=dyndns,dc=ws<br><br>b. Set up smbldap to automatically allocate id numbers.<br>(The script was complaining that it couldn&#39;t find the object that gives the next id number.)<br>
<br><br>run #sudo smbldap-populate</pre>&nbsp;</div>I hope this is helpful for someone. I might have left out something. I have been trying a few things over the last day or so, but I think the essential points are given above. <br>

<br>So now I should be ready to go on Hardy.<br></div>
</blockquote></div><br>I have found and issue that slapd is not always running. Sometimes smbldap does not connect. <br>#/etc/init.d/slapd start fixes that temporarily.<br><br>It is set up under services. I&#39;m not sure what is causing this. I could set up a tab to check if it is running and start it if it is not, but that shouldn&#39;t be necessary.<br>