EDUBUNTO DHCP Server Not Working Correctly

Steve Jackson sjxn at bigpond.net.au
Thu Feb 14 01:31:40 GMT 2008


And to see what DHCP is telling you as it tries to start up:

grep dhcpd  /var/log/daemon.log



On Wed, 2008-02-13 at 16:33 -0800, Mike White wrote:

> To check your config file:
> 
> Sudo gedit /etc/ltsp/dhcpd.conf
> 
> Michael White
> Technology Coordinator
> mwhite at bradshawchristian.com
> P. (916) 996-1203
>  
> > -----Original Message-----
> > From: edubuntu-users-bounces at lists.ubuntu.com [mailto:edubuntu-users-
> > bounces at lists.ubuntu.com] On Behalf Of operationsengineer1 at yahoo.com
> > Sent: Wednesday, February 13, 2008 4:06 PM
> > To: EDUBUNTU MAILING LIST
> > Subject: EDUBUNTO DHCP Server Not Working Correctly
> > 
> > hi all,
> > i installed edubuntu
> > 7.10 on a server at a school.  before connecting any clients, i then
> > installed
> > the 2nd cd's application software.
> > 
> > with the help of
> > some forum members, i got the clients to the point of looking for an
> ip
> > address,
> > but the response was that the dhcp server wasn't giving out any ip
> > addresses.
> > 
> > i logged into the
> > server and tried the following in the terminal: "sudo
> /etc/init.d/dhcp3-
> > server
> > restart"
> > 
> > i was expecting "ok"
> > responses, but got "failed" for both stop and start.  this indicates
> to me
> > that
> > dhcp isn't running correctly.
> > 
> > when i look under
> > services, dhcp is checked which indicates it should be
> > running.
> > 
> > does anyone have any
> > idea what is wrong or how i can troubleshoot this?
> > 
> > tia...
> > 
> > 
> > 
> > 
> > 
> >
> ________________________________________________________________________
> __
> > __________
> > Be a better friend, newshound, and
> > know-it-all with Yahoo! Mobile.  Try it now.
> > http://mobile.yahoo.com/;_ylt=Ahu06i62sR8HDtDypao8Wcj9tAcJ
> > 
> > 
> > --
> > edubuntu-users mailing list
> > edubuntu-users at lists.ubuntu.com
> > Modify settings or unsubscribe at:
> > https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/edubuntu-users
> 
> 
> 
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: https://lists.ubuntu.com/archives/edubuntu-users/attachments/20080214/51d4c5fb/attachment.htm 


More information about the edubuntu-users mailing list