[Bug 16422] invalid encoding when copying a cdrom to a harddrive

bugzilla-daemon at bugzilla.ubuntu.com bugzilla-daemon at bugzilla.ubuntu.com
Tue Sep 27 11:11:31 UTC 2005

Please do not reply to this email.  You can add comments at
Ubuntu | nautilus

martin.pitt at ubuntu.com changed:

           What    |Removed                     |Added
             Status|UNCONFIRMED                 |NEEDINFO

------- Additional Comments From martin.pitt at ubuntu.com  2005-09-27 12:11 UTC -------
(In reply to comment #1)
> Thanks for the bug report. I see two issues in it:
> a) "invalid encoding" in file names
>  -> I suppose this is a Windows CD, is it? If so, it's the problem, that Windows
> uses a different encoding than we do

Sebastien: Can you please try the following: Please unmount the CD and mount it
again using

  sudo mount -o iocharset=utf8 /cdrom

Do you see proper characters then? If it works, then we should maybe set it as
default in Breezy, since Unicode becomes more and more popular and we converted
everything else to Unicode, too.

> b) no icon for the CD drive
>  -> that's supposed to work, maybe Martin can help with that. Sebastien, can you
> have a look at /var/log/syslog and the output of  dmesg  and see if something
> awful happens?
>  -> Martin, what else needs to be checked?

There is no icon at all? Please do "lshal > lshal.txt" and attach lshal.txt to
this bug report.

Configure bugmail: http://bugzilla.ubuntu.com/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are the QA contact for the bug, or are watching the QA contact.

More information about the desktop-bugs mailing list