[Bug 16286] New: gnome-screenshot is taking 30 seconds to start up

bugzilla-daemon at bugzilla.ubuntu.com bugzilla-daemon at bugzilla.ubuntu.com
Sun Sep 25 11:49:33 UTC 2005

Please do not reply to this email.  You can add comments at
Ubuntu | gnome-utils

           Summary: gnome-screenshot is taking 30 seconds to start up
           Product: Ubuntu
           Version: unspecified
          Platform: i386
        OS/Version: Linux
            Status: UNCONFIRMED
          Severity: normal
          Priority: P2
         Component: gnome-utils
        AssignedTo: seb128 at ubuntu.com
        ReportedBy: dooglus at gmail.com
         QAContact: desktop-bugs at lists.ubuntu.com

if I press "sysrq" to take a screenshot, or if I run "gnome-screenshot" from a
command line, I don't see anything for 30 or 35 seconds.  then the screenshot
window appears.

this is a new problem - it wasn't happening a few days ago.

I'm using the current breezy packages, although I did recently switch from the
386 kernel to the 686 kernel.

I am attaching an "strace" log of the program starting up.  In this log I hit
control-c just a half a second or so after the window appeared.

You'll notice in the log that there are 16 calls to "futux()" which take over
1.5 seconds.  That's where the delay is coming from.

I'll try rebooting into the old 386 kernel and see if the problem persists.

Configure bugmail: http://bugzilla.ubuntu.com/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are the QA contact for the bug, or are watching the QA contact.

More information about the desktop-bugs mailing list